Blog

Meinl stick & brush
26 Kol

Meinl stick & brush

Meinl je čvrsto zauzeo svoju poziciju kao jedan od vodećih proizvođača perkusija i činela, a od 2018. također pretendiraju i na poziciju jednog od lidera u proizvodnji palica i metlica. Prilikom prve narudžbe zapitali smo se što točno mogu ponuditi osim vrhunske kvalitete da bi konkurirali brendovima poput Vic Firth-a, Pro Mark-a itd…odgovor je uslijedio ubrzo nakon što je pošiljka stigla.

Ono što smo primjetili je nevjerojatna uparenost palica. Čak i kod spomenutih proizvođača smo znali primjetiti neke sitne nekonzistencije unutar određenog para palica, a to je ne posve jednak pitch palica i onaj osjećaj kad se primjeti da je jedna palica neznatno lakša ili teža od druge. Na naše oduševljenje to nismo uspjeli primjetiti kod Meinl palica. Jednostavno, koji god par se uzeo u ruke, svi su bili fenomenalno upareni što je bubnjarima jako bitno, jer se onda posve mogu posvetiti sviranju bez razmišljanja o palicama i o tome  kakav osjećaj imaju u rukama.

Rang palica koje Meinl nudi idu od Standard modela kao što su 5A,5B,7A,2B, no tu se nalaze i neke druge inačice kao što su Hybrid s prepravljenim vrhom i vratom za bolji balans, Standard Long kao produžene verzije standardnih modela, Heavy koje su veće palice po svakoj dimenziji u odnosu na standardne te Big Apple i Concert serija koja nudi modele palica izrađene od javora.

Uz palice, tu su i brush modeli za alternativne zvukove kao što su rodovi od bambusa, breze i sintetike. Neizostavni dio asortimana su naravno i metlice koje kreću od standardnih metalnih, koje mogu biti na izvlačenjem, s fiksnom drvenom ili gumenom drškom. Ukoliko ste kahon svirač svakako provjerite Meinl ponudu brush palica za kahon. Za one koji traže mekaniji zvuk i touch tu su cajon brush palice izrađene od tankih drvenih slamkica povezanih u cjelinu, a za one koji su fanovi konkretnijeg zvuka Meinl nudi cajon palice od sintetičkih materijala. Da se ponuda upotpuni, Meinl nudi i mallete za perkusioniste kao i za bubnjare te palice za timbales u nekoliko dimenzija.

Nas su Meinl palice osvojile, probajte ih i dopustite da osvoje i vas!

Kategorije